Öğrencilerimiz, “Tripy” ile TEKNOFEST İzmir’de Finalde!

22 Eylül 2023

Öğrencilerimizin oluşturduğu Tripy isimli ekip, TEKNOFEST İzmir kapsamında düzenlenecek Pre-Take Off etkinliğinin Turizm Teknolojileri kategorisinde finale kaldı.

Çekirdek Program kapsamında geçtiğimiz dönem ilk defa açılan KHAS1724-S01-2022.2 Building Blocks of Entrepreneurship dersinde başarılı olan, dersin sonunda Inveo Ventures yatırımcıları tarafından da ilk üç fikir arasında seçilen Tripy isimli şirket fikri, Bilgisayar Mühendisliği bölümümüzün öğrencisi Mehmet Enes Oy’a ait. Ekipte yer alan diğer öğrencilerimiz ise Bilgisayar Mühendisliği bölümünden Efe Tekin ve Mehmet Ekin Ay, Reklamcılık bölümünden Zeren Safi ile Moleküler Biyoloji ve Genetik bölümünden İrem Keser.

COVID-19 ve etkileri üzerine yapılan gündelik bir konuşmada ortaya atılan proje, turizm sektöründeki gerilemeden yararlanabilecek yazılım tabanlı bir fikir olarak ortaya çıktı. Tripy adıyla, macera tutkunu insanların hem sosyalleşebilecekleri hem de tatil planı paketlerini tasarlayıp pazaryerinde listeleyebilecekleri, birçok şeyin bir arada bulunduğu bu “entegre” uygulama fikri ile finale kalan öğrencilerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.

Etkinlik detayları için bkz: